Євген | Дата: Неділя, 12.07.2020, 19:25 | Повідомлення # 1 |
Пом. модератора
Група: Адміністратори
Повідомлень: 157
Статус: Offline
| Рецепт Любомира. 1. (1-й день). Пом'яти виноград руками (або обережно пресом, щоб не розім'яти кісточки). 2. Разом з шолухою, все це 4 дні має відстоятись (за цей час виноградна шолуха спливе). Все це перемішуємо 1-2 рази в день. 3. (5-6 день). Наступний етап. Відділяємо сік винограду від шолухи через марлю. Ставимо віджатий сік під водяний затвор на 7 днів (за цей період утвориться осад).
4. (12-13 день). Через 7 днів акуратно зціджуємо чистий сік, залишивши осад. Осад виливаємо, як непотріб. До чистого виноградного соку добавляємо цукор з розрахунку: на 1 літр соку - 150 г цукру. Знову ставимо під водяний затвор на термін місяць-півтора (або допоки не перестануть виділятись бульбашки в бутилці з водою). **** 5. (Через місяць-півтора). Коли вино перестане "грати" (бродити), зливаємо його тим же способом, відділивши від осаду. Ставимо під водяний затвор на 2 місяці. 6. Після двох місяців, повторно зціджуємо вино, залишаючи невеликий осад на дні і отримуємо готовий винний напій (вино). Розливаємо по пляшках. На все затрачено орієнтовно 4 місяці.
|
|
| |