П`ятниця, 29.03.2024, 01:09Вітаємо на форумі Гість | Головна | Реєстрація/Sign Up | Вхід/Log In

Форма входу

Пошук по сайту

Міні-ЧАТ

Повідомлення



Останні публікації

********
********
Videofilm uroczystości
200 – lecie kościoła Świętego Stanisława w Tarnorudzie.
В розділ VIDEO-матеріали завантажено 3 фільми приурочені події святкування 200-річчя храму в селі Тарноруді.
Відео - матеріал про похід на Стінку для вшанування пам'яті трагічно загиблих 1945 року
********
********
********
Приємного перегляду

Портали/сайти

Сторінками газет та TV



Свобода - тернопільська газета





Оцінка сайту

Оцініть сайт Фащівки
Всього відповідей: 314

Статистика переглядів

free counters

Реквізити сайту:


electronic mail:
gebev1961@gmail.com
evgyb@yahoo.com

Готовимо страви з глив - Форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Технології для сільськ. господарства » Готуємо СМАЧНО ! » Готовимо страви з глив (Декілька рецептів на приготування страв з грибів)
Готовимо страви з глив
Administ-orДата: Неділя, 17.03.2013, 11:53 | Повідомлення # 1
Admin SITE
Група: Адміністратори
Повідомлень: 39
Репутація: 5
Статус: Offline
Про гливи (загальна інформація)
Хоч в їжу можна вживати практично всі їстивні сирі гриби, не можна забувати про те, що кожен людський організм впливає на один і той же їстивний гриб по-різному! У вживанні грибів в сирому вигляді, обов'язково потрібно знати допустиму міру. Навіть їстивними грибами, можна отримати сильне харчове отруєння! Дехто твердить що єдина умова, якої неухильно потрібно дотримуватись при вживанні гливи, це те що на відміну від печериць, які можуть вживатися в їжу сирими, глива вимагає обов'язкової термічної обробки. До її складу входить речовина хітин, для засвоєння якого в нашому організмі відсутні необхідні ферменти. А при варінні або смаженні хітин руйнується. Та все залежить від кількості вжитих сирих глив. Згадаймо другий і п'ятий з семи головних гріхів. Так що, як виявляється, навіть для поїдання сирих грибів необхідно наявність сірої речовини в мозку.
Свіжі гриби можна вживати через декілька годин після їх збирання, але не пізніше 2 діб. Гливи необхідно промити, порізати на частини, давши обсохнути а тоді варити чи жарити. Щоб були смачними і не втрачали свій аромат, не можна ставити на великий вогонь.
Консервовані гриби не потребують якоїсь особливої підготовки. Мариновані і засолені гриби можна вживати для салатів.
Запам'ятаймо це назавжди: - Гливи відносяться до таких грибів, які не потребують попереднього відварювання. А готувати їх потрібно не більше 15 хвилин. Якщо їх пересмажити, то більшість їх корисних властивостей зникнуть, а на смак вони стануть нагадувати гуму. Запам'ятаймо!
Декілька рецептів приготування.
---------------------------------------------------
Грибний суп з локшини.
300 г свіжих грибів
1 цибулина, морква
1 літр курячого бульйону (або води)
Столова ложка вершкового масла
60 - 70 г локшини
Сіль, зелень петрушки
Приготування: гриби нарізають на чотири частини, більш великі на куски. Нарізану кільцями цибулину, петрушку і моркву відварюють у воді чи бульйоні. Коли вони майже готові, кладуть гриби і варять на слабкому вогні 10 - 15 хвилин, потім добавляють окремо зварену локшину.
---------------------------------------------------
Пиріжки з грибами.
Тісто: 2 склянки муки
100 г вершкового масла
1/4 чайної ложки харчової соди
1/2 чайної ложки солі
2/3 столової ложки сметани
Яйце для змащування
Начинка: 200 - 250 г відварених грибів
Столова ложка вершкового масла
Цибулина, зварене на круто яйце, сіль, столова ложка сметани, перець, кріп або петрушка.
Приготування: Муку вимішують з харчовою содою і сіллю, потроху добавляючи жир і рідину. Місять і охолоджують протягом 30 хвилин. Гриби шинкують і перепускають через м'ясорубку, добавляють обсмажену в маслі нарізану цибулю, сметану, приправи і порізане на кубики яйце. Якщо начинка вийшла рідкувата, добавляють трохи подрібнених сухарів. Тісто розкачують товщиною 0,5 см і виробляють маленькі пиріжки. Перед тим як покласти пиріжки у духовку, їх змащують яйцем і випікають на сильному вогні, доки не зарум'яняться.
--------------------------------------------------
Ікра з глив.
400 г свіжих грибів
Одна цибулина
2 столові ложки оливкового масла
1 столова ложка оцту
Сіль, перець.
Приготування: гриби промивають в холодній воді, відварюють в підсоленій воді. Потім пропускають через м'ясорубку і вимішують з дрібно порізаною цибулею. Суміш солять до смаку і заправляють оливковим маслом.
--------------------------------------------------
Гливи тушковані.
500 г свіжих грибів
1 цибулина
2 столові ложки вершкового масла
1 яєчний жовток
2/3 склянки сметани
2 столові ложки перетертого твердого сиру
Кріп, сіль, перець.
Приготування: свіжі гриби промивають в холодній воді, подрібнюють і кладуть в каструлю. Туди ж кладуть кільця цибулі, обсмажені в вершковому маслі, декілька ложок води, перець і тушкують 20 - 30 хвилин. В сметану додають сіль, яєчний жовток, подрібнену зелень кропу. Отриманою заправкою заливають гриби і доводять до кипіння.
-------------------------------------------------
Соус з грибів.
400 - 500 г свіжих грибів
2 цибулини
2 столові ложки вершкового масла
2 столові ложки муки
Склянка сметани
Лавровий листок, перець, сіль, зелень петрушки (чи кропу)
Приготування: Гриби промивають, нарізають і кладуть разом з насіченою цибулею в каструлю і тушкують до готовності. Потім добавляють муку, добре перемішують, доводять до кипіння, вливають сметану, солять, заправляють спеціями і варять 5 - 7 хвилин. В готовий соус кладуть кусочки вершкового масла і дрібно різану зелень.
------------------------------------------------
Мариновані гливи (рецепт-1)
Знадобиться: 500 г глив; 1-2 цибулини; сік половинки лимона; склянка води; столова ложка оцту (9 %); 2 чайні ложки солі; 50 мл рослинної олії; 5-7 зубчиків часнику; перець-горошок, лаврове листя, 2 гвоздички.
Приготування: Часник потрібно почистити і пропустити через часнодавку. У каструльку вливаємо воду (склянка), додаємо оцет, лимонний сік, перець, гвоздику, сіль, часник, лавровий лист. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і на слабкому вогні кип'ятимо під кришкою хвилин десять - п'ятнадцять.
...Поки вариться розсіл, гриби ріжемо великими шматками, цибулю - півкільцями. Розсіл проціджуємо, опускаємо в нього гриби і знову ставимо на вогонь. На слабкому вогні варимо гриби десять хвилин, даємо охолонути і додаємо цибулю. Перемішуємо, даємо настоятися. Можна їсти і відразу, але якщо цибуля промаринується, то вийде смачніше.
------------------------------------------------
Мариновані гливи (рецепт-2)
Гливи - 1 кг; вода 1-2 склянки; оцет (30 %)-50 - 70 мл; сіль - прибл. 1 стол.лож.; чорний перець - 10 горошин; лаврове листя - 2-3 листочки; спеції за смаком.
Приготування: Капелюшки грибів промивають холодною водою і відкидають на друшляк, щоб вода стекла. Великі капелюшки нарізають на шматочки, але для маринування краще використовувати дрібні. Гриби кипятять 5-10 хвилин і воду зливають. Маринад готують окремо: воду кипятять зі спеціями і цибулею, наприкінці варіння додають оцет. У готовому маринаді гриби варять 2-3 хвилини. У попередньо простерилізовані банки розливають гарячі гриби в маринаді так, щоб маринад їх покривав. Посуд герметично закривають, охолоджують і зберігають у погребі.
-----------------------------------------------
Мариновані гливи (рецепт-3 і 4)
Знадобиться для 3 рецепту:
- Гливи; - Цибуля; - Сіль; - Чорний перець горошком; - Лаврове листя; - Оцет.
Знадобиться для 4 рецепту:
- Гливи;
- Оцет;
- Цукор;
- Сіль;
- Лавровий лист;
- Часник;
- Чорний перець горошком;
- Гвоздика;
- Рослинна олія.
1. Приготуйте робоче місце для маринування. Обов’язково простерилизуйте банки і кришки. Переберіть 1 кілограм глив, очистіть їх і ретельно промийте в холодній воді. Потім відкиньте на друшляк і дайте воді повністю стекти. Наріжте гриби в каструлю маленькими шматочками, залийте водою і поставте на плиту. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть близько 10 хвилин. Після чого воду злийте.
2. Приготуйте маринад. Для цього поріжте півкільцями або кубиками 2 середні ріпчасті цибулини. Залийте їх двома склянками холодної води і поставте кип’ятити. Додайте у воду одну столову ложку солі без гірки, 10 горошин чорного перцю і 2-3 лаврових листа. У киплячу воду влийте 60 грамів столового оцту і покладіть гливи. Варіть гриби близько 4 хвилин.
3. Розлийте вміст каструлі по стерилізованих банкам таким чином, щоб від маринаду до горлечка банки залишалося мінімум 2 сантиметри. Герметично закрийте мариновані гриби і зберігайте в прохолодному місці.
4. Якщо ви хочете подати до столу мариновані гливи в день приготування, скористайтеся способом експрес-Маринівка.
Для цього очистіть і промийте 350 грамів глив, поріжте їх невеликими шматочками. Закип’ятіть один літр води і додайте в каструлю 2 столові ложки оцту, 1 столову ложку цукру, 3 чайні ложки солі, один лавровий лист, дві дольки часнику, кілька горошин чорного перцю і три бутончики гвоздички. Потім покладіть нарізані гриби, знову доведіть воду до кипіння і зніміть пінку.
5. Зменшіть вогонь до самого мінімального і варіть гриби протягом 20 хвилин. За кілька хвилин до закінчення варіння влийте в каструлю 2 чайні ложки рослинної олії. Відцідіть гриби і вже через кілька годин можете подавати їх до столу з кільцями свіжої ріпчастої цибулі і відвареною картоплею.
 
ПетрівнаДата: Неділя, 25.05.2014, 13:06 | Повідомлення # 2
*
Група: Перевірені
Повідомлень: 8
Репутація: 1
Статус: Offline
Салат
на основі рецепту "Грибы по русски" з загальної дієти (Т. А. Пятницкий. Диетические блюда. Приготовление в домашних условиях. - К. Реклама. 1977):

свіжі гриби 150 г, редька 20 г, росл. олія 30 г, картопля 60 г, помідори 40 г, сметана 20 г, сир твердий 10 г, петрушка 5 г.


Повідомлення відредагував Петрівна - Неділя, 25.05.2014, 13:08
 
KoshedДата: Неділя, 25.05.2014, 17:06 | Повідомлення # 3
*
Група: Користувачі
Повідомлень: 6
Репутація: 0
Статус: Offline
Цитата Петрівна ()
Салат на основі рецепту "Грибы по русски"
Досить цікавий рецепт, обов'язково спробую. Можливо є ще цікаві рецепти - публікуйте.
 
KoshedДата: Неділя, 29.06.2014, 22:38 | Повідомлення # 4
*
Група: Користувачі
Повідомлень: 6
Репутація: 0
Статус: Offline
Випікаємо піцу. Рецепти тіста для піци.
1 рецепт
Беремо пакетик сухих дріжджів (10 грам) і розводимо в склянці теплої води. Трохи солимо, додаємо 1 ч.л. цукрового піску, трохи вершкового масла (невеличкий шматочок) чи 1 ст.л. рослинної олії, насипаємо близько двох склянок борошна, щоб тісто відлипало від рук, все гарненько вимішуємо. Все. Тісто готове.

2 рецепт
Беремо вершкове масло (250 гр), розтоплюємо, додаємо пів склянки холодної води, трохи солі, трохи цукру, трішки соди на кінчику ножа, можна додати яйце, але це не обов’язково. Додаємо борошна стільки, щоб тісто відлипало від рук. Все замісити і поставити в холодильник на 15 хвилин.
У даному рецепті є невеличка хитрість: коли розкатуємо пласт тіста, його потрібно знову скласти і ще розкачати, причому зробити так слід разів п’ять. Все. Тісто готове.

3 рецепт
Беремо одну склянку сметани чи кефіру, пів чайної ложки соди, трохи вершкового масла чи рослинної олії і борошна стільки, щоб тісто не прилипало до рук. Все гарненько вимішуємо. Все. Тісто готове.

4 рецепт
Розчиняємо у склянці теплої води сухі дріжджі, виливаємо в миску, додаємо 2 ч.л. цукру, 1 ч.л. солі і 17 ст. л. борошна (не більше і не менше). Все перемішуємо і додаємо 100 гр. маргарину чи вершкового масла. Знову все гарненько вимішуємо і ставимо в холодильник на 15 хвилин.
Тут найголовніше зберігати порядок дій.

5 рецепт
Беремо одну склянку молока (чи води), додаємо одне яйце. Пів пакетика сухих дріжджів, трохи солі і 1 ст. борошна. Консистенція тіста повинна вийти як на оладки. Даємо постояти 20 хвилин. Коли починаємо робити піцу, виливаємо заміс у форму, зверху викладаємо начинку. Повірте, виходить дуже смачно.

А тепер найголовніше – приступаємо до начинки для піци. Для будь-якої піци можна використовувати різноманітну начинку. Її вибір залежить від набору продуктів у вашому холодильнику і від наявного в вашому розпорядженні часу.

Рецепт піци з грибами
У цю піцу можна додавати будь-які гриби, що є у наявності (лісові, печериці, гливи і т.д.). Тісто розкатуємо у пласт, зверху змащуємо кетчупом чи томатною пастою. Обсмажуємо 1-2 цибулини, туди ж додаємо гриби, трохи солимо. Вся начинка готова. Викладаємо все на тісто, зверху трохи сиру. Запікаємо до готовності.

Рецепт королівської піци
Розкачуємо тісто, посипаємо сиром та грибами. Кладемо 2-3 помідори, нарізані кружальцями. Відварюємо креветки (200 – 300 грамів, можна й більше), очищаємо їх, підсолюємо. Викладаємо на помідори і зверху знову посипаємо сиром та посіченими грибами. Запікаємо до готовності.
(Інформацію взято з сайту - http://korusna.info/kulinariya/yak-prygotuvaty-pitsu-v-domashnih-umovah.html)


Повідомлення відредагував Koshed - Неділя, 29.06.2014, 22:41
 
ЄвгенДата: Неділя, 29.06.2014, 22:48 | Повідомлення # 5
Пом. модератора
Група: Адміністратори
Повідомлень: 157
Репутація: 4
Статус: Offline
Рецепти приготування страв з грибів:
(взято з різних інтернетресурсів)

500 г глив (можна замінити печерицями)
1 велику цибулину
1 ст.л. борошна
250 мл вершків або негустої сметани
сіль, перець.
Гливи перед готуванням не мити, не чистити і не відварювати. Їх потрібно швидко смажити, тоді вони стають ніжні та смачні, а не гумові та неїстивні. Отже, нарізаємо цибулину кубиками, гриби скибочками і обсмажуємо у 3 ст.л. олії на сильному вогні.
Виділиться грибний сік, починаємо постійно помішувати. Коли сік википить, зменшуємо вогонь та обсмажуємо гриби до помірно золотистого кольору, недовго, хвилини 2-3.
Додаємо у сковорідку 2 ст.л. борошна без гірки і помішуючи, обсмажуємо його 2-3 хв. Виливаємо склянку вершків або негустої сметани, солимо, перчимо і доводимо до загустіння.
==========================================
Омлет з грибами
Інгредієнти : 200 грам грибів, цибулина, олія соняшникова - дві столові ложки, яйця - два або три, сіль, перець.
Миємо гливи, перчимо, солимо, кладемо разом з нашинкованою цибулею в сковорідку, додаємо олію і смажимо до золотистого кольору. Заливаємо розбитими яйцями, перемішуємо і доводимо до готовності.
==========================================
Оладки з глив з "білим соусом":
Гливи (вешенки) - 200 г
Яйце - 3 шт
Цибуля ріпчаста - 4 шт
Борошно - 150 г
Сіль (+ чорний перець, за смаком)
Гриби (вешенки) нарізаємо дрібними кубиками. Цибулю дрібно ріжемо і обсмажуємо на рослинному маслі. Збиваємо яйця, солимо, перчимо. Змішуємо зазначені інгредієнти, посипаємо борошном до консистенції густої сметани, можна додати трохи води для клейкості. Викладаємо на розігріте рослинне масло ложкою (розмір вибирайте самі), обсмажуємо з двох сторін. Подаємо зі сметаною або білим соусом (2 ст. ложки майонезу + 2 ст. ложки сметани + 50 г плавленого сирка (потерти) + зубчик часнику (видавити), все змішати і намазувати на оладки).
 
Форум » Технології для сільськ. господарства » Готуємо СМАЧНО ! » Готовимо страви з глив (Декілька рецептів на приготування страв з грибів)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

New-forum uCoz-forum GD Свобода IP WebPlus тИЦ WebSpidTest PROXI x-sity