П`ятниця, 19.04.2024, 22:36Вітаємо на форумі Гість | Головна | Реєстрація/Sign Up | Вхід/Log In

Форма входу

Пошук по сайту

Міні-ЧАТ

Повідомлення



Останні публікації

********
********
Videofilm uroczystości
200 – lecie kościoła Świętego Stanisława w Tarnorudzie.
В розділ VIDEO-матеріали завантажено 3 фільми приурочені події святкування 200-річчя храму в селі Тарноруді.
Відео - матеріал про похід на Стінку для вшанування пам'яті трагічно загиблих 1945 року
********
********
********
Приємного перегляду

Портали/сайти

Сторінками газет та TV



Свобода - тернопільська газета





Оцінка сайту

Оцініть сайт Фащівки
Всього відповідей: 314

Статистика переглядів

free counters

Реквізити сайту:


electronic mail:
gebev1961@gmail.com
evgyb@yahoo.com

Заміна планок підсвітки телевізора LG 32 LN 570 V - Форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Технології для сільськ. господарства » Ресивер, телевізор, антена, ремонт » Заміна планок підсвітки телевізора LG 32 LN 570 V (Заміна планок підсвітки матриці телевізора (детально))
Заміна планок підсвітки телевізора LG 32 LN 570 V
ЄвгенДата: Неділя, 12.08.2018, 17:55 | Повідомлення # 1
Пом. модератора
Група: Адміністратори
Повідомлень: 157
Репутація: 4
Статус: Offline
Ставимо нові планки підсвітки матриці телевізора lg32ln570v-ze.
Не являюсь спеціалістом у ремонтах телевізорів, але виникла така необхідність самому поміняти планки підсвітки матриці 32-х дюймового телевізора LG 32 LN 570 V - ZE.
Переглянув деякі відеоролики на YouTube, які не завжди детально інформували про деталі заміни (відключення шлейфа матриці, її зняття з корпуса і таке інше). Тому вирішив скинути своє відео, з деякими подробицями і фото в цьому матеріалі, більш детально по заміні підсвітки. Можливо комусь пригодиться.
Зазвичай у магазинах побутової техніки, продавці стараються для демонстрації гарної картинки телевізора виставляти параметр підсвітки світлодіодів на 100%. Коли її не занизити до 50 - 60%, то при перепадах напруги вона може вийти з ладу. Озвучення телепередачі є, а зображення немає. Перегоряє один, чи кілька світлодіодів і дається команда на відключення всіх планок. В подробиці вдаватись не буду, про це багато описано в Інтернет мережах.
Для себе вирішив купити уже нові планки, так-як один раз підсвітка ремонтувалась через сильний скачок напруги. Згодом купив стабілізатор напруги, але це вже коли найгірше сталося.
Замовлення робив на сайті https://interservice.prom.ua (Вінниця).


Додатково можна переглянути два відеоролики по ремонту телевізора -
"Замена подсветки на телевизоре LG 32ln570 (часть 1)";
"Замена подсветки на телевизоре LG 32ln570 (часть 2)".
В кінці цього матеріалу власна відеозйомка заміни планок діодів.

Послідовність розбори LG 32 LN 570 V
Насамперед стіл на якому буде проводитись заміна планок підсвітки, застелити чимось мяким і без ворсу. Наприклад зворотньою стороною плюшевого покривала.
1. Після того, як відкрутили стойку (підставку), яка кріпиться чотирма болтами, переходимо до зняття задньої кришки.
2. Знімаємо задню кришку (8 шурупів по периметру, 2 болти - зі сторони USB портів, 1 шуруп - біля Scart-роз'єма, 1 болт - в цетральній частині кришки, 2 болти - в місці кріплення підставки).

3. Знімаємо динаміки, від'єднавши їх від портів.
4. Знімаємо клеючу стрічку з проводки на кришці T-CON і витягуємо плату інфрачервоного сигналу.

5. (монітор екраном вниз) Відкручуємо кришку T-CON і знімаємо акуратно шлейфи з матриці.
    
Шлейфи матриці телевізора
Нижче на фото подано схематично, як працює зажим шлейфа. Сам шлейф заходить у відповідний карман і фіксується зажимом.

6. (положення апарата близьке до вертикального) Знімаємо декоративну пластикову панель з фіксаторів (по кругу), акуратно по кутах. Для цього можна використати нарізані смужки з пластикової бутилки, які вставляємо у місцях фіксації. Це для того, щоб фіксатори рамки не повертались у початковий стан.

Зняття пластикового каркасу і металічних планок.
7. (положення екран - вверх)  Відкручуємо болти спочатку з нижньої/верхньої металічних планок (каркас) і з бокових планок. Знімаємо їх. У деяких моделях металічні планки верхня і нижня - притискають бокові планки (кутнички), саме тому починаємо з верхньої і нижньої.
Знімаємо матрицю телевізора.
8. Звільняємо 2 розподільні планки матриці від зачепа, і повільно за них піднімаємо матрицю. Добре, коли хтось нахилить корпус телевізора до майже вертикального положення. Це для того, щоб не нагружати розподільні планки вагою самої матриці, коли будем піднімати її з горизонталі. Акуратно без ривків, тримаючи її за розподільні планки відхиляємо матрицю від корпуса і легенько знімаємо її. Тепер перехвативши її за краї, переносимо у безпечне місце. Її можна чимось прикрити, щоб пилюка не осідала на екран. Рекомендується знімати її в спеціальних рукавицях, щоб не залишити слідів від пальців на зворотній стороні екрану.
9. Коли з матрицею впорались, звільняємо фіксатори пластикової рамки фільтрів і знімаємо її.
10. Фільтри в зборі знімаємо не міняючи місцями самих панелей фільтрів. Стараємось, щоб вони не випали з рук, і ми не перепутали їх місцями.

11. Знімаємо отражатель (відбивач). Для цього, зі сторони материнки виштовхуємо пластиковий фіксатор-стопор, який тримає отражатель. Для цього використовуємо, якийсь плоский інструмент: відкрутка, лінійка, тощо.
12. Знімаємо отражатель з корпуса.
13. Відключаємо живлення від світлодіодних планок. Підриваємо їх ножем і знімаємо. Вони міцно приклеєні клеючою стрічкою.

14. Ставимо нові планки світло діодів (звернути увагу на виямки в корпусі, щоб не змістити вправо/вліво). Верхня і нижня планки з позначкою В2 мають виріз на відстані 110 мм від правого краю, у середньої  В1, цей виріз на відстані 99 мм, і вирізи співпадають з виступами на металічному корпусі. Важливо їх не перепутати, щоб не прийшлося потім відривати планку.

Додатково на панелі є мітки по яких світлодіодні планки правильно виставляються. Знімаємо захисну плівку з нових планок, і клеючою основою виставляємо їх на корпусі. Добре прижимаємо кожен відрізок планки між світлодіодами до корпуса. Підключаємо живлення планок.
15. Перевіряємо як горять світлодіоди. Якщо все добре - приступаємо до зборки.
Зборка панелі телевізора LG 32 LN 570 V.
16. Ставимо отражатель прорізями у виступи корпуса телевізора. Вставляємо пластиковий фіксатор-стопор, щоб його закріпити (а також, щоб не прогинались листи фільтрів).
17. Ставимо фільтри в зборі на корпус і прорізями (вушками) вставляємо у виступи. Старатись не забруднити фільтри. Тримати тільки за вушка.
18. Ставимо рамку фільтрів і фіксуємо її засувками (легенько по периметру обтискаємо).
19. Піднімаємо корпус телевізора на 60-70° (див.пункт 8). Ставимо акуратно матрицю у впадину взявши її за краї (в крайньому разі за розподільні планки зачепи, для 32-х дюймового екрану це ще допустимо). Дивимось чи матриця добре сидить на пластиковій рамці і чи не виступає за межі впадини.
20. Ставимо металічні прижимні планки матриці: спочатку бокові, потім верхню і нижню. Закручуємо болтики.
21. (положення корпуса нижньою частиною вверх -вертикально). Підключаємо шлейфи матриці і перевіряємо зображення (повернувши екран).
22. Закручуємо кришку T-CON.
23. Перевертаємо корпус горизонтально екраном вверх. Ставимо декоративну зовнішню пластикову панель злегка прижимаємо, щоб зафіксувати фіксатори-зацепии. Перевіряємо все по кругу, чи добре сидить панель. Існує варіант, коли зовнішня панель лежить на столі і в неї вставляється весь корпус телевізора.
24. Вставляємо плату індикатора у карманчик на корпусі. Фіксуємо проводку від неї до плати T-Con клеючою стрічкою.
25. Повертаємо корпус екраном до стола. Вставляємо динаміки на свої місця і підключаємо з'єднання. Закручеємо шурупи і болти задньої кришки і кріпимо стойку (підставку) телевізора.
Переглянути відео розборки, заміни планок та зборки телевізора:
Прикріплення: 3212366.jpg (678.2 Kb) · 8408404.jpg (182.6 Kb) · 2428304.jpg (485.7 Kb) · 5125620.jpg (251.1 Kb) · 1898919.jpg (296.3 Kb) · 8573056.jpg (248.8 Kb) · 8629480.jpg (176.2 Kb) · 3941412.jpg (338.5 Kb) · 2754455.jpg (793.9 Kb) · 5208054.jpg (179.1 Kb)
 
Форум » Технології для сільськ. господарства » Ресивер, телевізор, антена, ремонт » Заміна планок підсвітки телевізора LG 32 LN 570 V (Заміна планок підсвітки матриці телевізора (детально))
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

New-forum uCoz-forum GD Свобода IP WebPlus тИЦ WebSpidTest PROXI x-sity