П`ятниця, 19.04.2024, 12:26Вітаємо на форумі Гість | Головна | Реєстрація/Sign Up | Вхід/Log In

Форма входу

Пошук по сайту

Міні-ЧАТ

Повідомлення



Останні публікації

********
********
Videofilm uroczystości
200 – lecie kościoła Świętego Stanisława w Tarnorudzie.
В розділ VIDEO-матеріали завантажено 3 фільми приурочені події святкування 200-річчя храму в селі Тарноруді.
Відео - матеріал про похід на Стінку для вшанування пам'яті трагічно загиблих 1945 року
********
********
********
Приємного перегляду

Портали/сайти

Сторінками газет та TV



Свобода - тернопільська газета





Оцінка сайту

Оцініть сайт Фащівки
Всього відповідей: 314

Статистика переглядів

free counters

Реквізити сайту:


electronic mail:
gebev1961@gmail.com
evgyb@yahoo.com

Благоустрій сільського кладовища 2014 - Форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Форум Фащівлян (розмови, спогади) » СТОРІНКА ЗВІТНОСТІ » Благоустрій сільського кладовища 2014 (Сторінка звітності про кошти (за 2014р))
Благоустрій сільського кладовища 2014
ЄвгенДата: Середа, 02.04.2014, 21:54 | Повідомлення # 1
Пом. модератора
Група: Адміністратори
Повідомлень: 157
Репутація: 4
Статус: Offline
Як уже описувалось в розділі меню "Новини СЕЛА" - "Питання сільського кладовища" на початок березня цього року наявні такі проблеми:
По Старому цвинтарі - там залишилися ще куски-метри різаних дерев, які потрібно вивезти або спалити. Уся територія заросля дрібною рослинністю, яку потрібно вирубувати, позагортати та спалити. 14 березня нас невелика кількість, були поділені на дві групи (кілька чоловік працювало на території Нового цвинтаря), почистили схил пагорба від дороги, що веде на поле. Дуже поганий стан території на межі між двома цвинтарями. Там ростуть старі височезні дерева, які неможливо зрізати, бо це призведе до руйнування надмогильних пам'ятників. Та окремі сухі гілля цих дерев, можна обережно позрізати.
По Новому кладовищі - ще на початку, він більш-менш чистий. Починаючи від могили трагічно загиблих (Муц, Голубенний, Домінів) на Зелені свята 45 року і вся територія що вище, починаються зарослі хмелю, деревця акації, бзини та інше. Ми приходимо до висновку, що було б добре закріпити когось за територією цвинтаря села на постійно (хіба-що відкинувши зимовий період). Та чи буде чим платити цій людині? Чи зможемо ми її утримувати з щомісячною оплатою і купувати необхідне знаряддя для утримання цієї території в чистоті?
Прийшли до висновку, що ми не в стані утримувати людину і щомісячно їй платити. Як з такими проблемами борються по інших селах? Спеціально поцікавився.
Село Красне, Гусятинського р-ну, та інші села Гусятинщини. Фермер, який арендує землі цих сіл (в тому числі і наше), а це Гута Іван М., минулого року по кожному селу закріпив чоловіка з зарплатою у 1000 грн./місяць.
В обов"язки цього робітника входить обкошування узбіччя доріг, територій сільського клубу, школи, підсипання вибоїн вулиць, тощо. По Фащівці сільською радою було затверджено Атаманюка Володимира. Тому минулого року було почищено від рослинності узбіччя дороги на Святівку, участок від Століцької Стефанії до хати Оконської Ганни, частину території сільського кладовища, підсипано ями на дорогах. Оплату він отримав тільки за три місяці осіннього часу, так як змінились умови роботодавця. Нові умови були такі: ці найняті працівники обох сіл Турівки і Фащівки зобов'язані першочергово виконувати роботи весняно, літньо та осінньо-польвих робіт від роботодавця, а це - допомагати при сівбі, оприскуванні гербіцидами полів цього фермера, вантажні та інші роботи, а вже потім на просьбу сільського голови, він міг на 2 - 3 дні відпустити цього робітника на потреби села. На такі умови один із них (від Фащівки) не погодився. Тому ми і були змушені звернутись про допомогу до усіх фащівлян провести сільську толоку і почистити територію цвинтаря самотужки.
22 березня на зачищення території прийшли:
Задорожний Орест, Грицай Ярослав, Грицай Надія, Каптій Василь, Гуцайлюк Михайло, Малісевич Антон, Хміль Михайло, Славко Любов, Суль Володимир, Атаманюк Володимир, Століцька Марія, Гиб Євген, Гиб Галина, Федишин Павліна, Зарицька Стефанія, Кравець Наталія, Маселко Наталія, Боднар Теодор, Кирилів Ольга, Славко Марія, Штокайло Ольга, Головко Євген, Оконський Степан, Коваль Богдан, Небесний Ігор, Мудра Марія, Махомет (Безпалько) Ольга - всього 27 чол.
Отримали допомогу коштами від:
Галандзій Тарас - 200 грн;
Федишин Любомир - 200 грн;
Оконський Степан - 100 грн;
Оконська Зеновія - 100 грн;
Оконський Михайло - 100 грн;
Шуль Надія - 100 грн;
Кравчук (Небесна) Галина - 100 грн;
Скальський Василь - 100 грн;
Століцька Марія - 100 грн;
Ковалів Степан - 100 грн;
Гончар Павло Я. - 100 грн;
Махомет (Безпалько) Ольга - 100 грн;
Гуцайлюк (Вавілон) Ольга - 100 грн;
Кульпак (Головко) Любов - 100 грн;
Муц Оксана - 100 грн;
Кузьмяк (Міняйло) Олеся - 100 грн;
Бурак Євген - 95 грн;
Оконська Галина - 50 грн;
Оконський Ігор - 50 грн;
Махобей Любов - 50 грн;
Ленчук Марія - 50 грн;
Головко Святослава М. - 50 грн;
Мудра (Безпалько) Марія - 50 грн;
Мельник Любов - 50 грн;
Самійло Емілія - 50 грн;
Якимів Ігор - 50 грн;
Соботяк (Лукасевич) Орислава - 50 грн;
Срібна (Козій) Надія - 50 грн;

Всього отримано (список оновлюється) - 2445 грн.
Уже придбано: через інтернет-магазин садовий оприскувач марки FORTE 3WF-3 за ціною 1335 грн. + 80 грн. доставка з Києва у місто Волочиськ, разом - 1415 грн.
Бензин для мотокосарки - 100 грн;
Бензин для мотооприскувача - 120 грн;
Масло для мотооприскувача - 45 грн;
Гербіцид "Торнадо" - 1 л. на суму - 100 грн;
Гербіцид "Пріма" - 2 л. на суму - 160 грн;
Залишок складає - 505 грн.

Звертаємося до людей, які приїжджають на могили своїх рідних. При їх прибиранні, обкошуванні - сміття викидайте у ВІДВЕДЕНОМУ ДЛЯ НЬОГО МІСЦІ. Не викидайте і не залишайте його за два метри від цієї могили, бо такі випадки є час від часу. На разі, відведене місце для скошеної трави, бадилля та іншого знаходиться на межі кладовища (де дротяна огорожа), і просьба сміття скидати в одну купу, а не по всій довжині території.
Дякуємо усім за допомогу.
 
Форум » Форум Фащівлян (розмови, спогади) » СТОРІНКА ЗВІТНОСТІ » Благоустрій сільського кладовища 2014 (Сторінка звітності про кошти (за 2014р))
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

New-forum uCoz-forum GD Свобода IP WebPlus тИЦ WebSpidTest PROXI x-sity