Четвер, 18.04.2024, 05:51Вітаємо на форумі Гість | Головна | Реєстрація/Sign Up | Вхід/Log In

Форма входу

Пошук по сайту

Міні-ЧАТ

Повідомлення



Останні публікації

********
********
Videofilm uroczystości
200 – lecie kościoła Świętego Stanisława w Tarnorudzie.
В розділ VIDEO-матеріали завантажено 3 фільми приурочені події святкування 200-річчя храму в селі Тарноруді.
Відео - матеріал про похід на Стінку для вшанування пам'яті трагічно загиблих 1945 року
********
********
********
Приємного перегляду

Портали/сайти

Сторінками газет та TV



Свобода - тернопільська газета





Оцінка сайту

Оцініть сайт Фащівки
Всього відповідей: 314

Статистика переглядів

free counters

Реквізити сайту:


electronic mail:
gebev1961@gmail.com
evgyb@yahoo.com

Схема виготовлення коренерізки - Форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Технології для сільськ. господарства » Механізми для господарства » Схема виготовлення коренерізки (Виготовлення коренерізки для довготривалої роботи)
Схема виготовлення коренерізки
ЄвгенДата: Вівторок, 19.03.2013, 21:25 | Повідомлення # 1
Пом. модератора
Група: Адміністратори
Повідомлень: 157
Репутація: 4
Статус: Offline
Схема-інструкцію виготовлення корморізки для подрібнення коренеплодів для худоби. Завантажити детальний опис коренерізки
в форматі PDF (Acrobat Reader), та текстовому редакторі Microsoft Word.
Короткий опис корморізки. Працюючи багато років токарем, не раз стикався з ремонтом та реставраціями подібних механізмів. Спрацьовані вали ріжучого диска, протерті сальники, непродуманість конструкції навели на думку створити електрокорморізку без манжетів (сальників), високопродуктивну, яка б працювала десятки років без щорічних ремонтів, зношення деталей та вузлів (крім ріжучого ножа звичайно), в якій непотрібно міняти підшипники кожні два роки і в якій легко знімаються (розбираються) всі деталі (хоч зрозуміло в якому середовищі цей механізм працює). (Кожен хвалить свою продукцію). Продуктивність до 15 - 20 кг за 7 - 8 секунд!!! Подрібнює і гичку буряка.
Відеофрагмент роботи корморізки можна переглянути за посиланням: http://youtu.be/_NYz_HSbfGs (переглянути роботу).
Отже для виготовлення корморізки нам потрібно:
Два підшипники 205 (криті, або півкриті);
Два диски сошника від зернової сівалки СЗ-3,6 (або інші диски які можете знайти);
5,5 м уголка "35";
Кругляк-метал діаметром 90 - 95 мм;
Електродвигун потужністю 3,0 - 4,0 кВт при n= 960 або 1440 об/хв;
Корпус фільтра "воздухозаборника" трактора Т-150 (див. мал.)

З вирізкою для проходження клинового ремня

Виготовляємо корпус ріжучого диска за поданою нижче схемою (матеріал - сталь)

Отвір робимо під розмір 205 підшипника, тобто 52,0 мм, проточуємо канавку під штопорне кільце, а зовні канавку під клиновий ремінець (профіль "Б" або дві канавки під профіль "А").

Вверху корпуса робимо отвір з різьбою М27х2 (або ¾״), збоку свердлимо отвір під "масленку" для подальшої змазки підшипників. В цей отвір вкручуємо шліцевий валик (мал. 4), на який буде насаджено шліцеву втулку з ріжучими дисками (мал.5). В шліцьовій втулці свердлимо отвори (наскрізь) під різьбу М8, які будуть кріпити ріжучий і викидаючий диски корморізки.
Виготовляємо болт кріплення (мал.6).

Подальшим кроком буде виготовлення кронштейна кріплення корпуса ріжучого диска. Для чого нам знадобиться листова сталь товщиною 8 - 10 мм і розмірами 180 мм по ширині, та 120 мм по висоті.

Насаджуємо корпус з підшипниками (барабан) ріжучого диска на кронштейн.

Насаджений на кронштейн барабан закріплюємо болтом М10 і невисокою головкою, які прижимають внутрішню обойму верхнього підшипника до осі вала. В шліцьовому валику висвердлюємо отвір для того, щоб головка болта не терла до нього.

Ось так виглядає кронштейн в зборі з 205 підшипниками. Зверніть увагу, що центральна вісь зафрезерована так, щоб була соосність з листовою сталлю до якої вона приварена. В іншому разі, потім важко буде цей кронштейн закріпити на корпус корморізки
Корпус ріжучого диска з закрученим в різьбу шліцьовим валом.
В корпусі зроблено отвір для змазки підшипників через масленку.
Кріплення кронштейна робимо таким чином, щоб при застромленні бокових болтів приварених до листової сталі, вісь вийшла по центрі отвору корпуса корморізки. У іншому випадку получаться неодинакові зазори між корпусом і ріжучими дисками.

Виготовлення шліцьової втулки робиться таким чином (все на токарному і свердлильному верстаті). Виточується заготовка без свердління внутрішнього отвору. Просвердлюємо по Ø 40 мм 8 отворів свердлом 8,5 і робимо розточку до Ø 41 мм. Ми отримали таким чином внутрішні шліци. Дальше закінчуємо втулку згідно розмірів, і переходимо до виготовлення шліцевого валика, на який буде насаджуватися вільно втулка.

Зі сторони різьби шліцьового вала дещо розточуємо отвір на більший ?. Це для того, щоб туди ховалась головка болта, яка буде кріпити через шайбу верхній підшипник до вала кронштейна, адже ріжучий диск при відсутності закріплення, може злетіти з осі. Підганяємо шліци до вже виготовленої шліцьової втулки таким чином, щоб вони вільно сідали одне в одне.

!!! Зазначу, що Ви можете обійтися без цих компонентів, які дещо трудомісткі в виготовленні. Достатньо приварити до барабана два диски (чи то з сошника сівалки, чи іншого виготовлення), і не тратити час на виготовлення шліцьової втулки і шліцьового вала.
Тепер переходимо до виготовлення ріжучих дисків бурякорізки (корморізки).
Для цього я взяв два диски з зернової сівалки СЗ - 3,6 і з'єднав їх болтами з шліцьовою втулкою. Попередньо при необхідності можна диски підігнати до потрібного зовнішнього розміру, узгоджуючи цей діаметр з Ø корпуса корморізки, і в верхньому диску нарізати фрезою Ø 21 мм паз, як показано на малюнку нижче.

Я зробив проточку верхнього діаметра під розмір 347 мм.
Кріпимо шліцьову втулку до верхнього диска

Після закріплення дисків з ріжучим ножем на шліцьовій втулці, проводимо балансування. Для цього робимо невелику оправку з двома підшипниками, настромляємо ріжучий механізм (тобто диски) і в відповідному місці (де потрібно) закріпляємо кусок уголка, який буде грати роль збалансованості і викидання подрібненої маси.
Що стосується ріжучого ножа, то я використав "стальцю" (мал.12) від КиРа.

Вкоротив і переточив його до розміру поздовжнього паза в верхньому диску, гостра кромка виступає над поверхнею диска на 6 - 8 мм. Від цього розміру залежить якого розміру буде подрібнена фракція.
Виготовлення цього елемента корморізки в довільній формі. Я його зробив з нерж. сталі, так як він найбільш підвладний дії корозії.
Рамку корморізки виготовляю за такими розмірами:

Рамка корморізки з уголка (кутника) "35"
Кронштейн в зборі з барабаном приварений до рамки.
В вирізаний отвір корпуса фільтра Т-150 (тепер корпус корморізки) просиляємо клиновий пас, і насаджуємо корпус на болти кріплення.
Останній штрих. Обов'зково в корпусі вставляємо перегородку звичайно вище ріжучого ножа на 20 - 30 мм. Її висота не має значення, у мене 50 мм і на ширину корпуса рівно по центру. Служить для часткової затримки коренеплодів.
Дивитись відеоролик роботи корнерізки:
Прикріплення: 4267423.jpg (19.7 Kb) · 8985713.jpg (29.2 Kb) · 2604341.jpg (29.8 Kb) · 6876555.jpg (68.7 Kb) · 3435060.jpg (80.6 Kb) · 0921319.jpg (62.6 Kb) · 9734425.jpg (29.9 Kb) · 3669218.jpg (62.5 Kb) · 6088246.jpg (96.8 Kb) · 6354930.jpg (72.4 Kb)
 
Форум » Технології для сільськ. господарства » Механізми для господарства » Схема виготовлення коренерізки (Виготовлення коренерізки для довготривалої роботи)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

New-forum uCoz-forum GD Свобода IP WebPlus тИЦ WebSpidTest PROXI x-sity